• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Vitalie Damașcan a debutat cu 2 goluri la echipa națională

Vitalie Damașcan a debutat cu 2 goluri la echipa națională

There are no translations available.

Atacantul Vitalie Damașcan în vîrstă de 18 ani a debutat la echipa națională Under-21 ieri în meciul din deplasare cu selecționata din San Marino în meciul din preliminariile Campionatului European cu două goluri înscrise, relatează MOLDPRES.

Pentru el, Vitalie Damașcan ar trebui să se roage acum fanii echipei naționale

Soroceanul Vitalie Damașcan, centru-atacant în vîrstă de numai 18 ani, a ieșit din nou spectaculos la rampă prin cele două goluri marcate ieri în meciul din deplasare cu San Marino. Grație, în mare măsură, și acestor reușite echipa noastră a învins.  Să vedem cum va fi în continuare.

Deocamdată ruga mea spre cer este ca acest mare talent, Vitalie Damașcan să fie ocrotit de cele rele, să nu i se urce gloria prematur la cap, să aibă minte elemenatră și să asculte numai de sfatrurile sincere ale oamenilor care-i doresc cu adevărat binele. Tare greu o să-i fie în acest context, în această ambianță. Cu mult mai greu decît în teren. Va rezista – se va bucura de tot ce-și dorește în viață. Nu – se va pierde, îl vom pierde cu mare părere de rău.

Echipa antrenată de Dănuț Oprea a evoluat în următoarea componență:Emil Tîmbur, Andrei Macriţchii, Valerii Macriţchii, Denis Marandici, Cristin Jalbă, Danu Bojii (Evgheni Oancea, 46), Alexandru Bejan, Alexandru Boiciuc (Nicolae Matei, 61), Ion Cărăruş, Maxim Cojocaru (Andrei Trifan, 76), Vitalie Damaşcan.

Vitalie Damașcan este originar din Soroca. Și-a început cariera în noiembrie 2015 la Zimbru Chișinău. A debutat pentru echipa din capitală în meciul contra formației Milsami Orhei. În 2017 a devenit liber de contract și s-a transferat la Sheriff Tiraspol. Pentru această echipă a marcat primul său gol în partida cu Zimbru pe 7 aprilie 2017. Meciul s-a încheait cu scorul 1-0. El a înscris două goluri și în finala Cupei Moldovei cu Zaria Bălți, ediția 2016-2017, în meciul decisiv, ”de aur” cu Dacia Chișinău.

A fost convocat în lotul național în septembrie 2016, dar din motive deocamdată confidențiale  s-a retras din echipă. ”Mi l-am dorit în lot, dar, pare-mi-se, el nu dorește acest lucru”, mi-a declarat la sfîrșitul conferinței de presă din ajunul partidei Moldova – Georgia antrenorul Igor Dobrovolschi. Pusesem cu întrebarea inocentă, binevoitoare adresată la conferință sare pe rană. Atacul echipei naționale este un punct vulnerabil clar pentru toată lumea.Venisem și, un ziarist, cu idea cum ar putea să fie mai bun, eficient, penetrant. La început am fost laut puțin la mișto, dar Igor Ivanovici și-a dat seam imediat că nu este cazul meu. Merci. Apreciez gestul.

Cariera fotbalistică a lui Vitalie Damașcan, în cifre, este următoarea: la Zimbru-2 a jucat 34 de meciuri și a marcat 23 de goluri; la Zimbru – 16 partide (1 gol); la Sheriff-2 – 3 (1); la Sheriff – 6 (5); la selecționata Moldovei Under-17 – 3(1); la reprezentativa națională Under-19 - 3(0). Impresarul său este Leonid Istrati. Conform transfermarkt.com transferul său la un alt club ar costa 298 mii de euro.

Ce spuneți, fraților? Cam este asupra ce medita, despica firul în patru. Așa, doar la o primă ochire, privire. La foametea, seceta prin care trece în prezent echipa națională te agați, normal, de orice acre ar putea împrospăta jocul ei, turna optimism în sufletele noastre aflate mult timp în așteptare.

Ion ROBU