• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FIFA: Arbitrii vor putea opri, suspenda sau abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor

FIFA: Arbitrii vor putea opri, suspenda sau abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor

There are no translations available.

Arbitrii vor avea puterea de decizie să oprească meciurile din cadrul Cupei Conferederaţiilor din acest an, în cazul în care vor exista discriminări de orice fel din partea fanilor, scrie BBC.

Măsura este parte a "procedurii în trei etape" iniţiată de FIFA, care dă oficialilor puterea de a opri, suspenda sau chiar abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor. Organismul de conducere al fotbalului mondial a anunţat că va trimite observatori anti-discriminare la meciurile din cadrul competiţiei găzduite de Rusia, în perioada 17 iunie - 2 iulie.

"Acestea s]nt schimbări fundamentale în lupta împotriva corupţiei. Ambele iniţiative reprezintă un instrument suplimentar pentru a preveni atitudinile discriminatorii şi pentru a se asigura că atmosfera de pe stadion este una de fair-play şi respect", a spus Gianni Infantino, preşedintele FIFA, citat de BBC.

Cea de-a 10-a ediţie a Cupei Confederaţiilor, care are loc în ţara unde va fi organizat şi Campionatul Mondial din 2018, Rusia, va avea în componenţă, pe lîngă ţara gazdă, cîştigătoarea Campionatului Mondial din 2014 (Germania), cîştigătoarea Cupei Asiei (Australia), cîştigătoarea Copei America (Chile), cîştigătoarea CONCACAF Gold Cup (Mexic), cîştigătoarea Campionatului European (Portugalia), cîştigătoarea Cupei Oceaniei pe Naţiuni (Noua Zeelandă) şi cîştigătoarea Cupei Africii pe Naţiuni (Camerun).