• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Mourinho neagă acuzaţiile de fraudă fiscală

Mourinho neagă acuzaţiile de fraudă fiscală

There are no translations available.

Antrenorul echipei Manchester United, Jose Mourinho, a emis un comunicat de presă în care notează că şi-a plătit taxele în perioada în care a pregătit-o pe Real Madrid, după ce presa internaţională a relatat, marţi, că tehnicianul portughez e acuzat de fraudă fiscală în Spania.

"Jose Mourinho nu a primit nicio notificare în legătură cu ştirile publicate astăzi. În acest moment, nici autorităţile fiscale spaniole, nici procurorul nu l-au contactat pe Jose Mourinho sau pe consilierii săi angajaţi pentru proces.

Jose Mourinho, care a locuit în Spania între iunie 2010 şi mai 2013, a plătit o sumă mai mare de 26 de milioane de euro reprezentând taxe, cu o rată medie de impozitare de 41 la sută şi a acceptat propunerile de regularizare ale autorităţilor fiscale din 2015 în ceea ce priveşte anii 2011 şi 2012 şi a încheiat un acord de decontare privind anul 2013.

La rîndul său, guvernul din Spania a emis, prin departamentul fiscal, un certificat care atestă faptul că şi-a regularizat poziţia şi respectă toate obligaţiile sale fiscale", se arată în comunicatul lui Jose Mourinho.

Mourinho este acuzat de procurorii spanioli că a fraudat fiscul cu 3,3 milioane de euro, între 2011-2012, cînd se afla la Real Madrid.

În vîrstă de 54 de ani, Mourinho a antrenat Real Madrid în perioada 2010-2013. Mourinho şi-a început cariera de antrenor principal la Benfica şi le-a mai pregătit pe Uniao de Leiria, FC Porto, Chelsea Londra şi Internazionale Milano. Se află la Manchester United din 2016.