• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Fostul internaţional Gică Popescu, despre experienţa trăită după gratii

Fostul internaţional Gică Popescu, despre experienţa trăită după gratii

There are no translations available.

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu, în vîrstă de 49 de ani, a acordat un interviu publicaţiei catalane Sport, în care a vorbit, printre altele, despre experienţa trăită în perioada în care a fost la închisoare în România.

”A fost complicat. Nu-mi place să vorbesc despre asta, pentru că nu vreau să vorbesc de rău despre ţara mea. Există o vorbă în România: ce nu te omoară te face mai puternic. Mă rezum la asta. Înainte eram deja un tip puternic. Imaginaţi-vă cum sînt acum, sînt mult mai puternic. Este clar că au fost incorecţi cu mine. A fost greu, dar am încercat să primesc totul cît pot de bine, aproape ca şi cum ar fi fost o glumă de prost gust.

Am fost eliberat mai repede datorită cărţilor scrise, despre planurile mele de a fi preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Însă nimeni nu îmi va putea da acel timp înapoi. Familia mea a suferit, dar m-a susţinut mereu, cu răbdare. Cel mai rău este că tatăl meu nu a suportat situaţia şi după două luni a suferit un atac de cord şi a murit. Închisoarea te ajută să îţi regîndeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile”, a declarat Gheorghe Popescu pentru Sport.

”Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti”, ”Personalitatea sportivului, condiţie obligatorie pentru succesul în sport”, ”Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar” şi ”Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară”, sunt cărţile scrise de către Gică Popescu în perioada petrecută după gratii.