• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ibrahimovici, Pele și Heinkes, alți laureați ai galei FIFA

Ibrahimovici, Pele și Heinkes, alți laureați ai galei FIFA

There are no translations available.

Zlatan Ibrahimovici, Pele și  Jupp Heynckes, au fost alături de Cristiano Ronaldo, ceilalți laureați ai galei FIFA Balonul de Aur, desfășurată  la Zurich, relatează diferite surse eelctronice.

Fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovici, a obţinut premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului marcat la 13 noiembrie 2012, la un meci amical Suedia - Anglia.

Matici s-a aflat pe lista finaliştilor pentru o reuşită din 13 ianuarie 2013, de la partida Benfica Lisabona - FC Porto, din campionatul Portugaliei, iar Neymar a ajuns finalist datorită unui gol înscris pentru Brazilia, în data de 15 iunie 2013, la un meci cu Japonia, din Cupa Confederaţiilor.

Fostul internaţional brazilian Pele, în vîrstă de 73 de ani, a primit un trofeu Balonul de Aur de onoare.După primirea trofeului, Pele a fost aplaudat în picioare de întreaga sală."Am cîştigat Cupa Mondială de trei ori, dar în acea vreme nu exista Balonul de Aur. Însă FIFA a decis să-mi ofere unul", declara Pele, cu cîteva ore înainte de ceremonie."I-am promis familiei mele că nu voi plînge, dar sînt emoţionat. În primul rîând vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat sănătate să joc atît de mulţi ani. Evident, nu am jucat singur. Atunci cînd se vorbeşte despre prietenii mei, oamenii se gîndesc la jucători, dar nu trebuie să îi uităm nici pe cel care curăţa ghetele, pe masor... Am avut alături mulţi oameni buni şi vreau să împart cu ei acest trofeu. Am cîştigat multe trofee şi premii, dar îmi doream şi eu Balonul de Aur, şi nu se putea să îl primesc, pentru că nu jucam în Europa. Acum îi mulţumesc lui Dumnezeu că pot să îmi completez colecţia de trofee", a spus Pele.

Momentul a fost prezentat de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi de reprezentantul France Football, François Morinière.

Fostul tehnician al echipei Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a declarat, luni, după ce a primit premiul FIFA pentru cel mai bun antrenor al anului 2013, că pentru el înseamnă mult un astfel de trofeu la final de carieră, informează uefa.com.

"Sînt extrem de recunoscător pentru acest premiu. Să primesc un premiu la finalul carierei mele înseamnă mult. Nu este doar meritul meu, ci şi al clubului Bayern Munchen şi al tuturor celor care au lucrat cu mine în această perioadă. Am avut norocul de a avea jucători de clasă mondială, care au avut prestaţii extraordinare. Şi staful a avut o contribuţie importantă. Vreau să le mulţumesc tuturor care m-au ajutat să formez această echipă învingătoare. Poate că în urmă cu zece ani nici măcar nu aş fi visat la aşa ceva. Sînt copleşit şi fericit că mă aflu aici", a spus Heynckes.

Premiul i-a fost înmânat tehnicianului german de către selecţionerul Angliei, Roy Hodgson.

Pentru acest trofeu, alături de Heynckes au mai fost finalişti Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund).

Heynckes, care a pregătit până în iunie 2013 formaţia Bayern Munchen, a cîştigat anul trecut Liga Campionilor, campionatul Germaniei şi Cupa Germaniei.

Tot în gala de la Zurich, fostul conducător al Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, a primit trofeul prezidenţial FIFA, decernat unei "personalităţi remarcabile a sportului", iar Federaţia de Fotbal din Afganistan a primit premiul pentru fair-play.

Ceremonia este prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.