• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Iurie Osipenco la al doilea vis împlinit

Iurie Osipenco la al doilea vis împlinit

There are no translations available.

Iurie Osipenco (43 de ani) a fost instalat în postul de antrenor-șef al echipei de fotbal Zimbru Chișinău, relatează MOLDPRES.

Tehnicianul a subliniat în interviul acordat cu această ocazie că instalarea în funcția respectivă este unul dintre visurile sale. ”În copilărie, cînd mă antrenam la baza echipei Nistru, visam să joc în componența ei. Și am jucat deja la formația cu denumirea Zimbru. Apoi mi-am dorit mult să o antrenez și iată că sînt timonierul ei. Sper să obținem împreună succese, să readucem pentru fanii ei clipe plăcute, frumoase”, s-a confesat tehnicianul.

El a subliniat că faptul ca atare este o obligație. ”Zimbru a obținut cele mai mari performanțe în fotbalul moldovenesc. Dacă ne vom crea, avea mentalitatea de învingători, vom respecta cu strictețe disciplina în toate, atunci rezultatele nu se vor lăsa mult așteptate. Sîntem obligați să le obținem”, a adaugat noul antrenor al ”zimbrilor”.

Iurie Osipenco a jucat în cariera sa la Codru Călărași, ULIM, Constructorul, Zimbru (toate din Chișinău), Iskra-Stal Rîbnița, Tiligul-Tiras Tiraspol, Agro Chișinău, FK Okzhetpes, Kairat, ambele din Kazahstan,Dacia Chișinău, Milsami Orhei. La echipa națională a evoluat în 13 meciuri.

A antrenat formațiile Rapid Ghidighici, Milsami, Petrocub Hîncești, echipa națională Under-19. Cu Milsami a devenit campion național. Federația Moldovenească de Fotbal l-a desemnat în 2015 cel mai bun antrenor al anului.