• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Dumitru Celeadnic, cel mai bun la turneul ”Bătălia portarilor”

Dumitru Celeadnic, cel mai bun la turneul ”Bătălia portarilor”

There are no translations available.

Goalkeeperul echipei de fotbal Petrocub Hîncești Dumitru Celeadnic a cîștigat ieri turneul ”Bătălia portarilor”, care s-a desfășurat la stadionul ”Real Succes” din Chișinău, relatează MOLDPRES.

În finală el l-a devansat pe portarul formației Speranța Nisporeni Vasile Buza. ”Ultimul meci a fost, normal, cel mai dificil.Mă bucur că am învins”, a declarat cîștigătorul pentru mass-media la finele competiției.

Organizatorul ei este fostul portar Andrian Bogdan, care în prezent este managerul clubului Zaria Bălți, fiind și responsabil de pregătirea portarilor la acest club. ”Ideea a apărut, noapte tîrziu, în timpul unei pregătiri de antrenament. Mă bucur că a prins rădăcini, iar turneul devine tot popular pe an ce trece. Din informația ce o dețin, sîntem unica țară din spațiul ex-sovietic, care desfășoară o asemenea competiție”, a declarat Andrian Bogdan.

La turneu au fost prezenți secretarul general al federației de profil Nicolae Cebotari, care a apărat în tinerețe buturile porții echipei de maeștri Nistru Chișinău, Helmut Ducadam, devenit celebru cu echipa Steaua București (România) în finala Cupei Campionilor Europeni (1986) cînd a parat patru penaltiuri, contribuind astfel substanțial la obținerea trofeului.

Turneul ”Bătălia portarilor” s-a desfășurat a șaptea oară. Cele mai multe titluri de cîștigător (3) are în palmares Nicolae Calancea, legitimat în prezent la echipa Universitatea Craiova (România).