• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Wayne Rooney se retrage din echipa naţională a Angliei

Wayne Rooney se retrage din echipa naţională a Angliei

There are no translations available.

Fotbalistul Wayne Rooney, în vîrstă de 31 de ani, a anunţat că se retrage din naţionala Angliei, chiar dacă a fost convocat de către selecţionerul Gareth Southgate pentru meciurile din preliminarii, de luna viitoare, scrie BBC.

Echipa naţională a Angliei va disputa două jocuri în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, cu Malta (1 septembrie) şi Slovacia (4 septembrie), dar nu se va putea baza pe serviciile celui mai bun marcator din istoria selecţionatei din Albion. Wayne Rooney, ajuns la Everton în această vară, l-a înştiinţat pe selecţionerul Southgate că nu va mai răspunde convocărilor.

"A fost grozav că Gareth Southgate m-a sunat să-mi spună că mă vrea în echipa naţională pentru meciurile care urmează, am apreciat acest lucru. Am decis, totuşi, că este timpul să mă retrag. A fost o decizie grea, pe care am luat-o împreună cu familia, cu antrenorul de la Everton şi cei apropiaţi mie. A fost un privilegiu de fiecare dată cînd am fost convocat la echipa naţională, dar cred că este momentul să mă retrag. Să joc pentru Anglia a fost întotdeauna special pentru mine. Vreau să mă concentrez pe echipa de club, să-mi folosesc toată energia pentru a-i ajuta să aibă succes", a spus Wayne Rooney într-un comunicat, citat de BBC.

Wayne Rooney a debutat la echipa naţională a Angliei în 2003, într-un meci pierdut cu Australia, scor 1-3. De atunci, fostul căpitan de la Manchester United a strîns 119 selecţii şi 53 de goluri. Înaintea meciurilor cu Malta şi Slovacia, Anglia este lider în grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, cu două peste Slovacia şi la trei în faţa Sloveniei.