• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Fost director general la Dinamo Zagreb, împuşcat în Bosnia

Fost director general la Dinamo Zagreb, împuşcat în Bosnia

There are no translations available.

Zdravko Mamic, fost director general la Dinamo Zagreb, a fost împuşcat în picior într-o vizită pe care o desfăşura în Bosnia. Mamic a fost internat într-un spital local şi se află în afara oricărui pericol, informează foxsports.com.

Zdravko Mamic a fost împuşcat lîngă un cimitir din Tomislavgrad, Bosnia, unde participa la o ceremonie dedicată memoriei tatălui său. Mai multe focuri au fost trase asupra omului de afaceri, dintr-o pădure aflată în apropiere. Unul dintre gloanţe l-a atins în picior şi Mamic a fost transportat imediat la un spital local.

Fostul şef al clubului Dinamo Zagreb se află în afara oricărui pericol. Poliţia caută acum doi bărbaţi, despre care se presupune că ar fi fost autori atacului. Există o ipoteză conform căreia a fost o tentativă de asasinat asupra controversatului om de afaceri.

Zdravko Mamic este anchetat în Croaţia pentru fraudă fiscală. Procurorii îi acuză pe el şi pe fratele său de delapidare. Este vorba despre 15 milioane de euro, bani pe care i-ar fi luat ilegal de la Dinamo Zagreb. În plus, Zdravko Mamic este acuzat că n-a plătit impozite în valoarea de 1,6 milioane de euro.

Mamic nu mai are funcţie oficială la Dinamo Zagreb, dar este în continuare considerat cel mai influent personaj din fotbalul croat.