• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Preşedintele Josep Maria Bartomeu ar putea fi demis de la FC Barcelona

Preşedintele Josep Maria Bartomeu ar putea fi demis de la FC Barcelona

There are no translations available.

Fost candidat la preşedinţia clubului FC Barcelona în 2015, Agusti Benedito a declarat, joi, că este aproape să înainteze o moţiune de cenzură pentru demiterea preşedintelui Josep Maria Bartomeu şi a întregii conduceri, conform Marca.

Benedito a candidat atât în 2010, cât şi în 2015 la preşedinţia clubului, dar fără succes. Josep Maria Bartomeu a câştigat alegerile din urmă cu doi ani, în timp ce Agusti Benedito a terminat pe trei, după Joan Laporta. Bartomeu preluase clubul în 2014, după demisia lui Sandro Rosell, dar a decis să convoace alegeri liberi, pentru a fi ales de membrii cotizanţi şi a pune capăt scandalurilor apărute în jurul său.

Avocatul Agusti Benedito spune că a strâns până în acest moment peste 10.000 de semnături de la membrii cotizanţi pentru a înainta moţiunea de cenzură. "Cifra necesară este de 16.570 de semnături, adică 15% din totalul membriilor cotizanţi", susţine Benedito.

Acelaşi Agusti Benedito a ţinut să lămurească nebuloasa privind contractul lui Lionel Messi. Preşedintele Josep Maria Bartomeu susţine că Messi a semnat prelungirea contractului, dar acest lucru nu a fost niciodată oficializat. În ultima perioadă, Bartomeu a revenit şi a spus că înţelegerea a fost parafată de tatăl lui Messi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Andres Iniesta, care în cele din urmă a declarat în presa spaniolă că nu i s-a propus niciodată prelungirea contractului.