• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Suma frumușică încasată de FCSB în acest sezon european

Suma frumușică încasată de FCSB în acest sezon european

There are no translations available.

Calificarea în primăvara europeană a Europa League vine la pachet cu o reţetă foarte bună din punct de vedere financiar pentru Gigi Becali, finanțatorul clubului FCSB București.

Pentru eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor şi calificarea în grupele Europa League, FCSB a primit, în total, 5,6 milioane de euro, iar aventura în grupe a mai adus o sumă importantă. Vicecampioana României a strâns 1,08 milioane de euro ca urmare a celor trei victorii din primele trei etape, 120.000 de euro pentru egalul cu Hapoel Beer Sheva, dar şi 500.000 de euro pentru că s-a calificat matematic în 16-imile de finală ale competiţiei.

Aşadar, după primele patru etape, clubul lui Becali se poate mândri cu 7,3 milioane de euro obţinute, iar meciurile cu Viktoria Plzen şi Lugano îi pot rotunji conturile finanţatorului, deoarece FCSB va încasa câte 360.000 de euro pentru fiecare succes în ultimele două meciuri, dar şi 600.000 de euro, dacă va termina grupa pe primul loc.

În cel mai bun scenariu, FCSB poate ajunge la 8,5 milioane de euro, sumă în care nu sunt incluşi banii obţinuţi din vânzarea biletelor la meciurile de pe teren propriu.