• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Messi şi Ronaldo, înţepaţi de un jucător legendar

Messi şi Ronaldo, înţepaţi de un jucător legendar

There are no translations available.

Fenomenul Ronaldo Nazario, care a spus "adio" fotbalului după un meci amical cu România, a comentat lupta de la distanţă dintre Messi şi Ronaldo, spunând că pe vremea lui era mult mai greu să ajungi cel mai bun din lume, conform Bild.

"În generaţia mea era o concurenţa mult mai mare decât acum. Nu vreau să le iau din merite lui Messi şi Cristiano Ronaldo, dar în trecut existau Figo, Zidane, Rivaldo, eu, mai apoi Ronaldinho. Era foarte greu să ajungi cel mai bun din lume", a spus Ronaldo, într-un interviu acordat nemţilor de la Bild.

Brazilianul Ronaldo a cucerit de două ori Balonul de Aur, în 1997 şi 2002. Cupa Mondială a cucerit-o tot de două ori, în 1994 şi 2002. La turneul final din Coreea de Sud şi Japonia, "Fenomenul" a fost decisiv pentru echipa naţională. În semifinale, Brazilia a întâlnit Turcia, iar Ronaldo a marcat golul victoriei în minutul 49. În finala cu Germania, Ronaldo a fost din nou decisiv, reuşind să marcheze ambele goluri ale partidei, tot în partea a doua.

Până să înceapă hegemonia Messi-Ronaldo, care a împlinit zece ani, Balonul de Aur s-a plimbat pe la Ronaldo, Zidane, Rivaldo, Michael Owen, Pavel Nedved, Ronaldinho, Kaka sau Fabio Cannavaro. Din 2008, Messi şi Ronaldo şi-au împărţit prestigiosul trofeu.