• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Radu Gânsari a marcat și în Cupa Israelului

Radu Gânsari a marcat și în Cupa Israelului

There are no translations available.

Fotbalistul moldovean Radu Gânsari de la echipa Hapoel Haifa s-a remarcat cu un gol și în șaisprezecimile de finală ale Cupei Israelului, relatează MOLDPRES.

El a deschis scorul în minutul 13 al partidei disputate în deplasare cu formația Hapoel Petah Tikva. Meciul s-a încheiat cu scorul 2-1 în favoarea echipei sale. Anterior Radu Gânsari s-a evidențiat și în meciul din campionat desfășurat în compania clubului Bnei Yehuda. Hapoel a învins, în deplasare, cu scorul 1-0, grație golului marcat de fotbalistul moldovean.

În prezent, Radu Gânsari împreună cu Alexandru Gațcan de la FC Rostov (Rusia), Artur Ioniță (Cagliari, Italia) și Alexandru Epureanu (Istanbul BB, Turcia) sunt cei mai prodigioși fotbaliști moldoveni, care evoluează în campionatele de peste hotare.

Radu Gânsari (26 de ani) a început să practice fotbalul de la vârsta de 8 ani la echipa Razdisor Chișinău după care a fost cooptat la CSCT Buiucani. Aici el a fost pregătit, în ordine, de antrenorii Vasile Jardan, Mihai Andronic și Igor Ciubaru. La 16 ani a fost transferat la echipa Academia UTM Chișinău. În anii 2013-2014 a evoluat la Zimbru Chișinău, iar în perioada 2014-2017 a activat la Sheriff Tiraspol. Cu Sheriff a devenit dublu campion național, posesor al Cupei și Supercupei Moldovei.

Postul pe care preferă să joace este cel de mijlocaș central. Este membru al echipei naționale și a marcat în componența ei patru goluri. În Divizia Națională a disputat 31 de partide și a înscris 12 goluri. În 2014 a fost desemnat cel mai bun atacant moldovean. Noua sa echipă, Hapoel Haifa, se situează pe locul doi în campionatul Israelului cu 35 de puncte acumulate – cu un punct mai puțin decât liderul turneului, Hapoel Beer-Sheva.