• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FC Barcelona, învinsă de Espanyol după nouă ani

FC Barcelona, învinsă de Espanyol după nouă ani

There are no translations available.

Espanyol a trecut de Barcelona cu 1-0 în prima manşă a sferturilor de finală din Copa del Rey, meci în care Leo Messi a ratat de la 11 metri. Goalkeeperul Diego Lopez a reuşit pentru a doua oară în carieră să blocheze lovitura starului catalanilor.

Gazdele au învins Barcelona după o pauză de nouă ani. În prima repriză nu s-a înscris niciun gol, iar Messi ar fi putut să deschidă tabela în partea secundă. În minutul 62, Granero a fost faultat în careu, s-a dictat penalti şi Leo a decis să execute. Însă, portarul s-a opus şi astfel Lopez a bifat o performanţă unică: să apere două lovituri de la 11 metri expediate de vedeta Barcei.

Primul penalty apărat de Diego Lopez în faţa lui Messi a fost în urmă cu zece ani, pe când goalkeeperul lui Espanyol îmbrăca tricoul lui Villarreal. Se întâmpla tot în Cupa Spaniei, iar Leo alegea, atunci, să execute în dreapta lui Lopez.. Era, de asemenea, primul penalti pe care Messi îl rata în carieră.

Espanyol a punctat când mai erau două minute de joc, Melendo fiind eroul partidei. Calificarea se va decide joia viitoare pe Camp Nou.