• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Pavel Cebanu s-a întîlnit cu Joseph Blatter

Pavel Cebanu s-a întîlnit cu Joseph Blatter

There are no translations available.

Președintele federației naționale de fotbal, Pavel Cebanu a avut în week end o întîlnire, la Sankt-Petersburg (Rusia), cu președintele FIFA, Joseph Blatter.La întrevedere au mai fost prezenți secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Nicolae Cebotari și șeful compartimentului relații internaționale, Adrian Ixari.

În cadrul ei oficialii au apreciat relațiile fructuoase de colaborare stabilite între FIFA și forul național de profil, sprijinul pe care îl are FMF din partea FIFA prin diferite programe și seminare care vizează dezvoltarea fotbalului.Joseph Blatter a susținut cele șapte direcții de bază ale planului de îmbunătățire a activității FMF și strategia de dezvoltare a fotbalului în Moldova pînă în anul 2020.

Totodată, au fost puse în discuţie problema meciurilor trucate în fotbalul mondial, dopajul în sport, discriminarea rasială și lupta împotriva acestor fenomene negative.

În week end a a fost semnat și un acord de colaborare multilaterală între forurile similare din Moldova, Belarus, Ucraina, Letonia, Kazahstan și Rusia. Documentul prevede un schimb de experiență de lungă durată în dezvoltarea fotbalului: management, marketing, cursuri pentru antrenori, arbitraj, medicina sportivă, selecționate naționale, fotbalul pentru copii și juniori, fotbalul feminin, futsal ș.a. La semnarea acordului au participat președinții și secretarii generali ai federațiilor de fotbal din cele șase țări.