• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Fundaşul Barcelonei Gerard Pique şi tenismanul sârb Novak Djokovici pornesc o investiţie de zeci de milioane de euro

Fundaşul Barcelonei Gerard Pique şi tenismanul sârb Novak Djokovici pornesc o investiţie de zeci de milioane de euro

There are no translations available.

Fundaşul Barcelonei Gerard Pique are şi alte preocupări pe lângă fotbal. El a pornit o afacere alături de tenismanul sârb Novak Djokovici, fost număr unu mondial.

Pique şi Djokovici au dorit să reînfiinţeze Cupa Mondială pe echipe, întrecere de tenis ce a avut loc din 1978 şi până în 2012, dar oficialii ATP nu le-au dat un răspuns afirmativ. Atunci, ei s-au adresat celor de la ITF, Federaţia Internaţională de Tenis, care organizează Cupa Davis şi care ar fi dispuşi să asculte propunerea, conform lequipe.fr.

Planul ar fi să existe un singur turneu de 10-12 zile, care să aibă loc în Asia şi la care să participe între opt şi 16 echipe. Pique, Djokovici şi un om de afaceri chinez au anunţat că vor oferi între 30 şi 40 de milioane de euro pentru ca turneul să fie o reuşită.

Multe staruri ale tenisului nu sunt interesate de Cupa Davis, acolo unde meciurile au loc în februarie, aprilie, septembrie şi noiembrie, din cauza programului încărcat din timpul sezonului.

ITF încearcă de mai mult timp să schimbe formatul competiţiei şi a început un proiect în acest sens, în eşaloanele inferioare. Federalii au scurtat durata unei întâlniri de la trei zile la două şi cea a meciurilor, de la cel mai bun din cinci seturi la cel mai bun din trei seturi.