• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipa USEFS a cucerit titlul de campioană naţională universitară la fotbal

Echipa USEFS a cucerit titlul de campioană naţională universitară la fotbal

There are no translations available.

Selecţionata Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a devenit ieri, la complexul Universităţii Tehnice din Moldova, campioană naţională universitară la fotbal, relatează MOLDPRES.

Aceasta şi-a adjudecat titlul după ce în meciul final a învins cu scorul 5-2 reprezentativa Universităţii Agrare de Stat din Moldova. Golurile campioanei au fost marcate de Vasile Jardan, Marin Stan, Ion Pînzaru (penalti), Dan Motricală şi Marin Cenuşă. Pentru învinşi au înscris Valeriu Burac şi Iulian Lujan. Meciul a fost oficiat la centru de Ruslan Munteanu.

Prima repriză a fost relativ echilibrată şi s-a încheiat cu scorul 1-0 în favoarea câştigătoarei turneului. După pauză, aceasta a majorat scorul până la 4-0, după care a urmat o zvâcnire de orgoliu a „agrarienilor”, care au redus din handicap, dar pentru mai mult nu le-au ajuns forţe. „Am jucat fără patru jucători ai componenţei de bază. Cu ei în lot ar fi fost, la sigur, o altă poveste în teren”, a declarat pentru agenţie antrenorul formaţiei UASM, Ion Popovici. „Am avut până la obţinerea titlului şi destule momente organizatorice dificile, dar în colaborare cu antrenorul Ştefan Batrâncea, am reuşit să le depăşim, să creăm un lot competitiv. Ne-am dorit mult victoria şi am obţinut-o”, a spus antrenorul echipei USEFS, Constantin Jubârcă.

Pe locul trei s-a clasat echipa Universităţii Tehnice din Moldova.

În meciurile anterior disputate, lotul USEFS a învins, în ordine, echipa Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” (5-1), formaţia Universităţii Tehnice din Moldova (3-2), Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testimiţanu" (8-3).

În componenţa acestuia au jucat pe durata turneului (aproximativ o lună) următorii fotbalişti: Maxim Frunză, Cristian Ciupercă, Petru Hvorosteanov, Vasile Jardan, Marin Cenuşă, Marin Stan, Constantin Calmâş, Ion Pîslaru, Dan Motricală, Alexei Şoimu, Victor Stînă, Igor Arhire, Constantin Jardan, Iaser Ţurcan, Dan Onofrei, Ion Tescu.