• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FIFA îi poate suspenda două etape pe Shaqiri şi Xhaka, cei doi elveţieni cu origini din Kosovo

FIFA îi poate suspenda două etape pe Shaqiri şi Xhaka, cei doi elveţieni cu origini din Kosovo

There are no translations available.

Granit Xhaka (26 de ani) şi Xherdan Shaqiri (26 de ani) sunt anchetaţi de FIFA, după gesturile făcute la meciul cu Serbia (2-1). Cei doi elveţieni cu origini kosovare riscă, dacă forul mondial îl va găsi vinovaţi, o suspendare de două meciuri şi amendă.

Duminică, FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva celor doi kosovari. Conform articolului 54 din regulamentul FIFA "oricine provoacă publicul în timpul meciului va fi suspendat pentru două partide şi amendat cu minimum 5,000 de franci elveţieni". Acum, forul va apela la specialişti pentru a afla dacă gesturile celor doi pot fi interpretate drept provocări.

Pe plan internaţional, gesturile lui Xhaka şi Shaqiri au fost văzute din poziţii diferite. Lui Vladimir Putin nu i-au picat bine, presa din Elveţia le-a condamnat, cea din Serbia a numit momentul o "provocare ruşinoasă", în timp ce în Kosovo au produs o emulaţie puternică. În regiunea care şi-a proclamat independenţa în 2008 şi pe care Sebia nu o recunoaşte oficial, gesturile sunt văzute drept prestaţii extraordinare.