• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Sneijder s-a despărţit de "portocala mecanică" după 15 ani, 134 de meciuri şi 31 de goluri.

Sneijder s-a despărţit de "portocala mecanică" după 15 ani, 134 de meciuri şi 31 de goluri.

There are no translations available.

7 septembrie 2018, Johan Cruyff Arena, Amsterdam. Olanda bate Peru, 2-1, dar rezultatul şi dubla excentricului Memphis Depay nu contează. 7 septembrie 2018 e despre Wesley Sneijder (34 de ani), cei 15 ani în tricoul portocaliu, cele 134 de meciuri, cele mai multe jucate vreodată de un olandez, cele 31 de goluri...E despre modul în care olandezii se despart de legendele lor, fie ele şi retrase fără vreo medalie de campion mondial la gât.

Pedro Aquino a deschis scorul pentru sud-americani în testul de dinaintea meciului Franţa - Olanda, din Liga Naţiunilor, dar Memphis Depay a avut grijă ca Wesley Sneijder să se retragă cu o victorie de palmares. În minutul 62, fostul star de la Ajax, Real şi Inter a ieşit de pe teren cu lacrimi în ochi, a făcut o ultimă plecăciune în faţa fanilor, iar momentul a fost unul cât se poate de emoţionant. Şi-a îmbrăţişat toţi colegii de pe teren, l-a salutat pe Ronald Koeman, apoi a urmat recompensa pentru efortul depus din aprilie 2003, data debutului, încoace. Totul sub privirile lui Infantino, şeful de la FIFA.

Actualul jucător de la Al Ghafara şi-a luat soţia, fetiţa şi băieţelul, s-a aşezat pe o canapea în faţa unui televizor amplasat chiar pe stadionul din Amsterdam şi, de acolo, a urmărit zeci de mesaje superbe trimise de foştii colegi alături de care a împărţit vestiarul portocaliu: "E gata! Ultimul meu meci în tricoul portocaliu. Totul ajunge la un sfârşit", a spus, scurt, decarul care a încântat la aproape fiecare apariţie pe teren.

Debutat de Dick Advocaat în 2003, într-un egal cu Portugalia, 1-1, Sneijder părăseşte naţionala după 134 de meciuri şi 31 de goluri şi rămâne cu finala mondială jucată în 2010, în Africa de Sud, 0-1 cu Spania.