• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Roman Abramovici, "izgonit" şi din Elveţia

Roman Abramovici, "izgonit" şi din Elveţia

There are no translations available.

Cererea miliardarului rus de rezidenţă a fost refuzată de statul elveţian, prezenţa lui fiind definită drept un potenţial pericol pentru siguranţa statului, scrie BBC.

Poliţia federală elveţiană a sfătuit oficialităţile să respingă cererea acestuia datorită suspiciunilor de spălare de bani şi posibilelor contacte cu lumea interlopă. Miliardarul neagă vehement aceste acuzaţii.

Patronul clubului Chelsea nu a fost pus sub acuzare în Elveţia sau în altă ţară. Aceste acuzaţii sunt bazate pe suspiciunile neverificate ale poliţiei. Informaţiile au apărut după ce trustul local Tamedia a publicat o scrisoare a poliţiei.

Avocatul lui Roman Abramovici a negat orice legătură a acestuia cu organizaţii criminale. Avocatul a pornit o luptă împotriva publicării acestei scrisori, dar instanţa a decis împotriva acestuia. „În ciuda numeroaselor tentative, Poliţia federală elveţiană a eşuat în a găsi dovezi concrete împotriva clientului meu”, a adăugat avocatul.

Refuzul acestei cereri este pusă pe seama contextului politic din Ţara Cantoanelor, speculează BBC. Elveţia a fost ani la rând un paradis fiscal, dar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Persoanele controversate sau suspecte nu au mai primit reşedinţă.
Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi. Acesta a fost un apropiat al fostului preşedinte Boris Elţîn, iar presa speculează că ar avea o relaţie apropiată şi cu preşedintele Putin.

La începutul acestui an, miliardarul rus a renunţat la viza britanică, achiziţionând cetăţenia israeliană. Deţinătorii paşaportului israelian pot călători fără viză în Marea Britanie.