• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Neymar este criticat de Joey Barton, fost jucător de la Olympique Marseille

Neymar este criticat de Joey Barton, fost jucător de la Olympique Marseille

There are no translations available.

Neymar nu a reuşit să marcheze în prima înfruntare a celor de la PSG în noul sezon de Liga Campionilor, împotriva lui Liverpool, chiar pe Anfield, scor 3-2.

Acesta nu a fost scutit de criticile lui Joey Barton, fostul jucător al celor de la Olympique Marseille, care a spus că jucătorul pe care PSG a plătit aproximativ 222 de milioane de euro pentru a-l aduce în capitala Franţei este ”Kim Kardashian al fotbalului”

"Nu este cel mai bun jucător din lume, aşa cum am văzut deja în Rusia (la Cupa Mondială - n.r.). Nu e la nivelul lui Cristiano Ronaldo sau Messi. Neymar nu e un fenomen al fotbalului, este un fenomen al reclamelor, aşa cum sunt cei din familia Kardashian. Cred că el este Kim Kardashian a fotbalului", a spus Barton într-un interviu acordat pentru L'Equipe.

Ajuns la 36 de ani, fostul mijlocaş britanic a dezvăluit că fiul său nu-l are ca model pe starul brazilian: "Când fiul meu joacă fotbal, îşi doreşte să fie precum cei mai buni din lume - Messi, Ronaldo, Salah. Cu siguranţă nu vrea să fie Neymar sau Harry Kane. Nici nu spunem numele lui Neymar acasă", a mai punctat Barton pentru sursa citată.

În cariera sa, Barton a evoluat pentru Manchester City, Newcastle, QPR, Marseille, Burnley şi Rangers. O singură prezenţă la naţionala Angliei a bifat acesta, în 2007, în meciul pierdut împotriva reprezentativei Spaniei, scor 1-0.

32 de goluri şi 18 pase de gol în 36 de partide sunt cifrele lui Neymar în tricoul celor de la PSG. Într-un singur sezon petrecut pe ”Parc des Princes”, brazilianul a cucerit deja toate trofeele pe plan intern: titlul de campion, Cupa Franţei şi Cupa Ligii.