• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Căpitanul Alexandru Epureanu a opinat că echipa naţională de fotbal a progresat

Căpitanul Alexandru Epureanu a opinat că echipa naţională de fotbal a progresat

There are no translations available.

Căpitanul echipei naţionale de fotbal Alexandru Epureanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că jocul selecţionatei a progresat în ultimele meciuri disputate, relatează MOLDPRES.

„Am avut, cu regret, un start foarte prost, slab. Meciul tur cu Luxemburg a fost crucial, în acest sens. În unele partide nu am avut noroc sportiv. De exemplu,  în minutul 90 al întâlnirii cu Belarus, acasă, când am ratat două ocazii clare de gol. Sau partida cu Luxemburg, pe teren propriu, acelaşi minut 90, când din nou s-a ratat dintr-o poziţie ideală. Echipa noastră, părerea mea, a progresat. Puţin, dar a progresat”, a declarat Epureanu.

Potrivit lui, jocul selecţionatei depinde mult de valoarea campionatului intern. „Valoarea, potenţialul campionatului intern contează enorm. În acest sens, ar trebui să se acorde mai multă atenţie pe viitor fotbalului pentru copii, iar jucătorii tineri talentaţi să fie promovaţi pentru ca să se afirme şi să fie invitaţi la cluburi puternice de peste hotare, unde măiestria lor ar creşte, pentru că există mai multe condiţii bune”, a subliniat căpitanul echipei naţionale.

Referitor la faptul cum a devenit căpitanul echipei naţionale, recordmanul ei la numărul de meciuri disputate, el a remarcat că nu a fost extrem de talentat. „Eu n-am fost, ca şi fratele meu, Serghei, alţi jucători, foarte talentat. La echipa de cadeţi, juniori a Zimbrului eram, în temei, rezervă. Dar, am dat dovadă mereu de multă străduinţă la antrenamente, am avut o atitudine serioasă faţă de posibila mea profesie pe viitor. Astfel, am ajuns să fiu inclus în „11”-le de bază al Zimbrului, apoi la Sheriff Tiraspol, FC Moskva, Dinamo Moscova, iar în prezent mă aflu al cincilea an la Istanbul BB (Turcia), care precum ştiţi, conduce actualmente în clasamentul campionatului şi-mi doresc mult să cucerim titlul de campioană”, s-a confesat fotbalistul, care s-a arătat dispus să organizeze pe viitor un turneu tradiţional pentru copii la baştina sa, Cantemir. „Ceea ce face Igor Armaş în localitatea sa, Căuşeni, în fiecare an, merită toată lauda, aprecierea. Mă gândesc la această idee”, a spus el.

Alexandru Epureanu (32 de ani) a disputat pentru echipa naţională un număr-record de meciuri – 90 – şi a marcat 7 goluri. A debutat la ea în 2006, la partida Norvegia – R. Moldova (2-0). Căsătorit, educă un fiu şi o fiică.