• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Petrocub Hânceşti, medaliată a campionatului naţional de fotbal

Petrocub Hânceşti, medaliată a campionatului naţional de fotbal

There are no translations available.

Echipa Petrocub Hânceşti s-a clasat pentru a doua oară consecutiv pe locul trei în campionatul naţional de fotbal, ediţia 2018, încheiat în week-end, relatează MOLDPRES.

Aceasta a obţinut bronzul la egalitate de punctaj (45) cu ocupanta loculului doi, Milsami Orhei. Campioană a devenit Sheriff Tiraspol cu 63 de puncte acumulate.

Ieri, Petrocub a sărbătorit medaliile cucerite într-un cadru festiv. „Este un lucru enorm ceea ce am realizat. Apreciez munca staff-ului tehnic, a jucătorilor. Sper că pe viitor o să obţinem şi argintul,și aurul campionatelor naţionale”, a declarat la festivitatea de înmânare a medaliilor preşedintele clubului Petrocub, Mihail Usatâi.

„A fost un sezon interesant. Am debutat destoinic în Liga Europa. Ne aflăm pe o cale dreaptă”, a remarcat antrenorul echipei Lilian Popescu. „Mă bucur că nu i-am dezamăgit pe susţinătorii echipei”, a opinat portarul formaţiei, Dumitru Celeadnic.

Formaţia Speranţa Nisporeni a încheiat sezonul cu 38 de puncte şi s-a clasat pe locul patru în clasament, fapt ce-i permite să evolueze anul viitor în Liga Europa împreună cu echipele Milsami și Petrocub. Sheriff va participa în Liga Campionilor. Urmează în clasament, în ordine, echipele: Zimbru Chişinău (36 de puncte), Dinamo-Auto Tiraspol (28 p.), Sfântul Gheorghe Suruceni (26 p.), Zaria Bălţi (22 p.).

În ultima etapă a campionatului au fost înregistrate următoarele rezultate: Zaria – Sheriff 0-2, Sfântul Gheorghe – Speranţa 1-2, Milsami – Dinamo-Auto 0-1, Petrocub – Zimbru 0-1.