• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ronaldinho Gaucho şi-a lăsat amprentele în Hall of Fame-ul fotbalului brazilian

Ronaldinho Gaucho şi-a lăsat amprentele în Hall of Fame-ul fotbalului brazilian

There are no translations available.

Ronaldinho Gaucho şi-a lăsat amprentele în Hall of Fame-ul fotbalului brazilian pentru succesele şi realizările sale de-a lungul prodigioasei cariere. Astfel, el s-a alăturat unor foşti fotbalişti legendari precum Pele, Garrincha sau Zico.

Evenimentul a avut loc pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, acolo unde se află sala în cauză. Ronaldinho Gaucho şi-a imprimat tălpile picioarelor pe un suport, iar urmele acestora vor fi expuse în sală pentru public. Ronaldinho s-a retras oficial din activitate acum un an.

"Îmi este dor de tot, dar cel mai mult de prieteni. Uneori petrec mai mult timp cu colegii de echipă decât cu familia mea. Mii dor de antrenamente, de meciuri și discuții cu coechipieri."

Ajuns la 38 de ani, fostul mijlocaş a avut o carieră impresionantă. Ronaldinho Gaucho s-a format la clubul Gremio din oraşul natal, Porto Alegre. El a devenit cunoscut odată cu transferul la Paris Saint-Germain, în 2001. Apoi a mai fost legitimat la alte cluburi mari din Europa, precum FC Barcelona şi AC Milan.

În 2011 a revenit în Brazilia, unde a jucat la Flamengo din Rio de Janeiro şi Atletico Mineiro din Belo Horizonte.

În sezonul 2014-2015 a fost legitimat la clubul mexican FC Querétaro, de unde a revenit din nou în Brazilia, semnând cu Fluminense, tot din Rio.

Ronaldinho a strâns 97 de selecţii şi a marcat 33 de goluri pentru echipa naţională a Braziliei.

Împreună cu "seleçao" el a devenit campion mondial în anul 2002.