• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Un grup de antrenori de fotbal a fost decorat cu ”Ordinul de Merit” al FMF

Un grup de antrenori de fotbal a fost decorat cu ”Ordinul de Merit” al FMF

There are no translations available.

Un grup de antrenori de fotbal, foști jucători au fost decorați ieri, la finele lucrărilor celui de-al XVII-lea Congres ordinar al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), care s-a desfășurat la complexul ”Arena FMF” din comuna Ciorescu, cu ”Ordinul de Merit” al Federației, relatează MOLDPRES.

De această distincție s-au învrednicit Valeriu Plopa, Alexandr Veriovchin, Nicolae Fachira, Nicolae Moseac, Serghei Cebotari, Anatol Dudun, Serghei Sapunji și Mihail Andronic.

În debutul manifestării, participanții au ținut un moment de reculegere în memoria personalităților fotbalului moldovenesc, care au trecut în neființă în perioada martie 2018-ianurie 2019.

Președintele FMF, Pavel Cebanu, a prezentat asistenței un raport despre activitatea desfășurată în perioada respectivă. Referitor la campionatul național, în opinia lui, a fost foarte important că s-a derulat în spiritul fair-play. ”Pe parcursul lui nu au fost probleme de arbitraj, transferuri ale meciurilor programate în calendarul competițional. Noul sistem de desfășurare primăvară-toamnă, însă, nu a fost valorificat plenar de toate competitoarele”, a subliniat liderul fotbalului autohton.

În fața celor prezenți au mai luat cuvântul Igor Șarov, secretar general de stat al Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Bjorn Vassallo, director FIFA al Asociațiilor Naționale din Europa, Denis Bastari, manager UEFA al Programului HatTrick.