• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Lotul naţional de fotbal în sală s-a calificat în etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial

Lotul naţional de fotbal în sală s-a calificat în etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial

There are no translations available.

Echipa naţională de futsal a promovat în week-end, la complexul de sporturi „Arena FMF” din comuna Ciorescu, în faza a doua a Campionatului Mondial, relatează MOLDPRES.

Ea  a obţinut acest drept după ce  s-a situat pe primul loc la acest turneu, repurtând victorii în toate partidele disputate: 8-4 cu selecţionata Ţării Galilor, 13-3 cu reprezentativa Irlandei de Nord şi 2-1 cu lotul Finlandei. Victoria în ultimul meci programat cu lotul Finlandei este importantă prin faptul că a permis echipei moldovene să evolueze în continuare într-o grupă relativ mai uşoară. Este de remarcat şi că a fost obţinută contra unei formaţii mai bine plasată în clasamentul mondial, locul 26, în timp ce selecţionata Republicii Moldova ocupă poziţia cu numărul 50.

„Am învins în meciul cu Finlanda pentru că, în primul rând, am studiat minuţios  adversara. Cum joacă în faza ofensivă, cum în defensivă. Trebuie să recunoaştem că ea-i mai iscusită decât noi şi a fost necesar să căutăm nuanţele, detaliile care ne-au permis să elaborăm planul tactic de joc, să o învingem. Ne-am mobilizat exemplar, am respectat planul de joc şi am învins”, a declarat la conferinţa de presă de la finele meciului antrenorul echipei moldovene, Vladimir Vusatâi.

La meci au asistat aproximativ 1300 de spectatori.

Etapa a doua a preliminariilor se va desfăşura în octombrie curent la Baku. Partenerele de întrecere ale echipei naţionale vor fi selecţionatele Azerbaidjanului, Slovaciei şi Muntenegrului.