• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

There are no translations available.

Aleksander Ceferin (51 de ani) a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA pentru următorii patru ani, anunţul fiind făcut la congresul forului european organizat joi, la Roma.

Anunţul nu a fost unul surprinzător, în condiţiile în care slovenul nu a avut niciun contracandidat pentru şefia UEFA. La discursul de după anunţarea prelungirii mandatului, Ceferin a subliniat din nou ideea de unitate, necesară ca fotbalul european să crească: "De-a lungul următorului mandat, vom lucra împreună să ne asigurăm că fotbalul european va rămâne unit, respectat şi respectabil şi va continua să arate solidaritate şi speranţă. Prin aceste lucruri, ne vom îndrepta toate eforturile pentru a dezvolta fotbalul în toate ţările europene", a declarat Ceferin, potrivit site-ului oficial UEFA.

Aleksander Ceferin a fost numit în fruntea UEFA în septembrie 2016, după plecarea lui Michel Platini. Slovenul a obţinut 42 de voturi la acel moment, depăşindu-l pe olandezul Michael van Praag, care a avut doar 13.

Tot la congresul organizat la Roma, UEFA a decis mărimea numărului de echipe naţionale care vor lua startul la Campionatul European din 2021, de la 12 la 16. Prin această schimbare, forul european consideră că "va oferi o posibilitate mai mare tinerilor jucători şi echipelor de a căpăta o experienţă importantă la un înalt nivel".