• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Clubul Zimbru Chișinău va evolua în continuare în campionatele naționale de fotbal

Clubul Zimbru Chișinău va evolua în continuare în campionatele naționale de fotbal

There are no translations available.

Echipa de fotbal Zimbru Chișinău va participa în continuare la campionatele naționale, a declarat ieri într-o conferință de presă președintele clubului Nicolae Ciornîi, relatează MOLDPRES.

”Zimbru a fost, este și va fi. Am ținut cont, în acest context, de opiniile fanilor echipei, federației naționale de profil când am luat această decizie. Anterior am anunțat că ne retragem din Divizia Națională din cauza dificultăților de ordin financiar. Zimbru este în prezent unicul club de fotbal din capitală, dar cu regret nu este ajutat. Nimeni nu a propus vreun suport financiar în acest sens”, a declarat Nicolae Ciornîi.

Oficialul a mai subliniat că clubul continuă să transpună în fapt strategia de a-i promova la prima echipă pe tinerii jucători de la Academia Zimbru. Clubul va desfășura diferite activități întru susținerea lor. Sorin Colceag va continua să fie antrenorul șef al echipei, fiind ajutat de directorul Academiei, Marius Codescu și antrenorul secund Vladimir Aga.

FC Zimbru se va baza pe viitor pe o susținere financiară oferită din partea fanilor și suporterilor prin procurarea abonamentelor, a biletelor la meciuri și simbolica clubului. Clubul va organiza evenimentul ”Zimbru Union Day” la care vor fi invitați toți suporterii. Este programat, de asemenea, un meci al legendelor clubului și vedetelor echipei naționale în anii precedenți. Partida va avea loc pe 10 martie. FC Zimbru va lansa o campanie de sponsorizare și va face publică o ofertă pentru potențiali sponsori și parteneri.

Zimbru este multiplă campioană națională, posesoare a Cupei Moldovei. Inițial denumirea clubului a fost Dinamo, apoi Burevestnik, Moldova, Avântul, Nistru.