• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipa națională de fotbal a suferit eșec în Turcia

Echipa națională de fotbal a suferit eșec în Turcia

There are no translations available.

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal a suferit ieri înfrângere (0-4) în meciul disputat în deplasare cu selecționata Turciei în cadrul preliminariilor Campionatului European 2020, relatează MOLDPRES.

Golurile au fost marcate de Hasan Ali Kaldırım (24), Cenk Tosun (26, 54), Kaan Ayhan (70). În minutul 53 Burak Yılmaz a ratat un penalti.

Scorul ar fi putut fi și mai mare dacă nu ar fi avut intervenții salvatoare, în câteva rânduri, portarul Alexei Koșelev. Cu toate acestea el a subliniat pe facebook.com, la puțin timp după încheierea meciului, că a comis multe erori.

Golurile au fost marcate de gazde, în fond, din zona centrală a defensivei oaspeților unde s-a simțit lipsa căpitanului echipei moldovene, Alexandru Epureanu. Conform mai multor experți, factorul îmbucurător în prestația ei este că a ieșit la joc mai mult decât în meciul cu formația Franței, a încercat să facă presing și în jumătatea de teren a gazdelor. Minusul cel mai evident însă este că nu a înregistrat pe tot parcursul meciului nici o lovitură pe spațiul porții adverse, a cedat în majoritatea duelurilor directe pentru balon și a fost depășită la capitolul viteza de joc, condiția fizică.

Echipa moldoveană a evoluat în următoarea componență: Alexei Koşelev,  Oleg Reabciuk,  Artiom Rozgoniuc, Veaceslav Posmac,  Artur Ioniţa,  Cătălin Carp (Iaser Țurcan, 46), Eugeniu Cebotaru,  Radu Gînsari (Alexandru Antoniuc, 73),  Ion Jardan, Vladimir Ambros (Ion Nicolaescu, 57), Dinu Graur.

Partida cu reprezentativa Turciei a fost a doua în preliminariile Campionatului European. În prima, cu formația Franței, pe teren propriu, a fost consemnat scorul 1-4.