• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Președintele Federației Moldovenești de Fotbal s-a retras din funcție

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal s-a retras din funcție

There are no translations available.

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, a anunțat astăzi public retragerea sa din funcția ocupată timp de 22 de ani, relatează MOLDPRES.

”22 de an este o perioadă de timp mare. A sosit timpul să cedez locul generației cu computere, laptopuri. Eu am făcut tot ce am putut pentru fotbalul moldovenesc. Dacă am reușit sau nu, nu pot să mă pronunț eu. Dar pot spune sincer că simțul de responsabilitate nu m-a părăsit niciodată. Asta am cerut de la toți cei cu care am lucrat”, a declarat oficialul pentru agenție.

În declarația de pe site-ul FMF se remarcă că decizia luată este o urmare a promisiunii făcută în urmă cu doi ani. ”Doi ani în urmă, înaintea ultimului Congres al FMF de dare de seamă și alegeri, am avut intenția să mă retrag, dar adresările insistente și susținerea deplină a membrilor Federației m-au făcut să accept să mai continui. Nu doream să-i dezamăgesc pe toți cei care au avut încredere în mine și în proiectele care urmau să fie realizate. Atunci am spus membrilor Comitetului Executiv că voi continua încă doi ani pentru a asigura începutul unor proiecte, care erau în programul nostru de activitate și apoi voi lua o decizie. Timpul, atât cel petrecut pe teren, cât și într-o funcție, are limitele sale obiective, care se pot manifesta în orice moment. Astăzi cred că acest moment a sosit”, a spus Pavel Cebanu.

”Doresc să mulțumesc tuturor celor cu care, pe parcursul vieții mele, am muncit împreună pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Sunt recunoscător antrenorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor, lucrătorilor cluburilor și școlilor de fotbal, reprezentanților asociațiilor raionale, partenerilor, sponsorilor, colegilor de la FMF, FIFA și UEFA, ziariștilor sportivi, familiei mele, care a fost alături de mine pe parcursul acestor ani și în mod special microbiștilor, pe care i-am simțit permanent alături”, a subliniat liderul fotbalului moldovenesc în încheiere.

Pavel Cebanu este născut pe 28 martie 1955 la Reni. A jucat întreaga carieră la Nistru Chișinău pe postul de mijlocaș (1972-1986), fiind și căpitanul ei în 341 de meciuri și a marcat 45 de goluri. În 1980 a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean, iar în 2004 – jucătorul secolului în fotbalul moldovenesc, conform versiunii Asociației de Istorie și Statistică Fotbalistică din Moldova.

A antrenat echipele Nistru Chișinău, Speranța Nisporeni, Amocom Chișinău, Olimpia (Satu-Mare, România).

Cu începere din 1 februarie 1997 și până în prezent a fost președintele Federației Moldovenești de Fotbal.

Este decorat cu Ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de gradul II (2010), ”Ordinul Republicii” (2015).