• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Paris Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue I

Paris Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue I

There are no translations available.

Paris Saint-Germain şi-a asigurat matematic titlul de campioană în Ligue I, duminică, după ce ocupanta locului secund, Lille, a remizat contra celor de la Toulouse, scor 0-0, în runda cu numărul 33 din prima ligă a Franţei.

În urma pasului greşit făcut de Lille, diferenţa dintre ea şi PSG este de 16 puncte, cu cinci runde înainte de încheierea sezonului.

Deşi părea doar o formalitate să îşi asigure un nou titlu de campioană în urmă cu câteva săptămâni, având în vedere diferenţa mare de puncte faţă de locul secund, PSG s-a încurcat de trei ori consecutiv în campionat, penultima oară chiar ruşinos, 1-5 pe terenul lui Lille. Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG, a subliniat atunci ideea că are foarte mulţi jucători accidentaţi şi din acest motiv apar astfel de rezultate.

În cele din urmă, parizienii şi-au trecut în cont al optulea titlu de campioană din istorie şi al şaselea din ultimele şapte sezoane. După trofeele obţinute în 1985/1986 şi 1993/1994, AS Monaco a fost singura care a întrerupt hegemonia lui PSG, timp de un sezon, din 2012/2013 şi până în prezent.

PSG îşi mai poate trece în cont un trofeu în acest sezon, săptămâna viitoare, când formaţia lui Tuche o va întâlni în finala Cupei Franţei pe Rennes. Totuşi, dezamăgirea formaţiei de pe "Parc des Princes" a fost provocată de eliminarea prematură din Liga Campionilor, când Manchester United a învins-o surprinzător.