• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Perioadă dificilă pentru cariera lui Neymar

Perioadă dificilă pentru cariera lui Neymar

There are no translations available.

Neymar (27 de ani) nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei. Accidentările, forma sportivă mai slabă şi procesul în care este acuzat de viol par că l-au afectat pe brazilian în ultima vreme, iar Paris Saint-Germain ar fi dispusă să îl vândă în această vară.

L'Equipe a anunţat, luni, 17 iunie, că Paris Saint-Germain este hotărâtă să-l lase să plece pe brazilian în cazul unei oferte foarte bune. Informaţia vine la scurt timp după ce Nasser Al-Khelaifi, preşedintele parizienilor, a dat o declaraţie pentru France Football care a părut să-l vizeze pe brazilian: "Jucătorii vor trebui să-şi asume responsabilităţile mai mult decât până acum, va trebui să fie complet diferiţi. Vor trebui să muncească mai mult pentru echipă, nu să joace pentru ei. Dacă nu sunt de acord, sunt liberi să plece! La revedere! Nu vreau să mai văd comportamente de vedete".

Odată cu revenirea lui Leonardo în funcţia de director sportiv la PSG, campioana Franţei este hotărâtă să restructureze lotul care nu a reuşit să convingă în Liga Campionilor nici în sezonul recent încheiat, scrie sursa citată. Printre jucătorii vizaţi este şi Neymar, care mai are contract până în 2022. Atât clubul, cât şi jucătorul ar căuta un transfer în această vară, iar brazilianul le-ar fi transmis deja apropiaţilor că s-a săturat de situaţia din Paris.

Variantele lui Neymar

Decarul naţionalei Braziliei, absent de la Copa America din cauza unei accidentări, nu va duce lipsă de oferte. Pini Zahavi, agentul său, ar fi început deja discuţiile cu Barcelona pentru o revenire a celui mai scump fotbalist din lume la catalani.

Totuşi, pe fir ar putea intra şi marea rivală, Real Madrid. Deşi ţinta echipei din capitala Spaniei este Kylian Mbappe, tânărul francez îşi va reconsidera poziţia în cazul unui transfer al lui Neymar, el declarând în mai multe rânduri că îşi doreşte să aibă mai multe responsabilităţi la PSG. Astfel, Florentino Perez s-ar putea reorienta către brazilian şi să formeze un atac de senzaţie la echipa sa, cu Neymar, Jovic şi Hazard.

Neymar evoluează din 2017 la Paris Saint-Germain, atacantul fiind transferat pentru o sumă record în fotbal, 222 de milioane de euro, de la Barcelona. În acest sezon, sud-americanul a fost măcinat de accidentări, evoluând în doar 28 de partide şi reuşind 23 de goluri şi 13 pase decisive. Cota sa de piaţă, potrivit transfermarkt.com, este 180 de milioane de euro.