• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Naționala de fotbal a Algeriei a cucerit Cupa Africii pe Națiuni

Naționala de fotbal a Algeriei a cucerit Cupa Africii pe Națiuni

There are no translations available.

Naționala de fotbal a Algeriei a cucerit Cupa Africii pe Națiuni după o pauză de 29 ani. În finala disputată la Cairo, algerienii au învins reprezentativa Senegalului cu 1-0. Bounedjah a marcat singurul gol al partidei în minutul 2. Şutul lui a fost deviat de fundaşul senegalez Sane şi l-a lăsat fără replică pe portar. 

Naţionala Senegalului a ratat ocazii bune de gol prin Niang şi Sabali. În repriza secundă, arbitrul a dictat penalti pentru trupa pregătită de Aliou Cissé, după un henţ  în careu, însă, după ce a consultat sistemul VAR, centralul a anulat lovitura de la 11 metri. 

Naţionala Algeriei a cucerit trofeul pentru a doua oară în istorie. După meci mii de suporteri algerieni, stabiliţi în Franţa, au sărbătorit triumful favoriţilor cu torţe şi fumigene în oraşele Lyon, Marsilia şi Paris. 

Sărbătoarea a fost marcată şi de unele altercaţii între fani si poliţie. Cei mai agresivi suporteri au fost dispersaţi rapid de forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene. 

198 de persoane au fost reţinute în urma incidentelor. Următoarea ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni va avea loc în 2021, în Camerun.