• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football La USM s-a desfășurat un turneu de preselecție

La USM s-a desfășurat un turneu de preselecție

There are no translations available.

Catedra sport și cultură de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) a desfășurat ieri, la Palatul sporturilor, în cadrul Zilei europene a sportului, un turneu de preselecție la fotbal în sală.

Câștigătoarea lui a devenit selecționata facultății informatică, fizică și matematică, care în meciul final a învins-o cu scorul 2-1 pe reprezentativa facultății științe economice. Ea a condus cu 2-0 după prima repriză, a avut mai multe ocazii de a marca  decât partenera de întrecere în cea de-a doua jumătate a meciului, dar a încasat un gol și numele câștigătoarei a fost incert până la fluierul final.

”Turneul a fost de preselecție și rezervat în exclusivitate echipelor de la primul curs al facultăților.  L-am organizat pentru prima oară. I-am ales pe cei mai buni care ar putea completa selecționata Universității pentru a participa cu succes la campionatul național rezervat instituțiilor de învățământ superior din țară”, a declarat pentru mass-media șeful catederi sport și cultură, Sergiu Petica.

Unul dintre ei ar putea fi autorul celor două goluri ale echipei câștigătoare, Alexandru Caliman. ”Joc fotbal mare în echipa orașului Tighina. Va fi o onoare să evoluez și pentru selecționata Universității”, a spus el.

În cadrul Zilei europene a sportului astăzi USM va desfășura crosul universitar, iar pe 28 septembrie va participa la manifestarea Eco Fest desfășurată de Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Imagine: câștigătoarea turneului