• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football 19 goluri au fost marcate în prima etapă a „Cupei Federaţiei” la fotbal

19 goluri au fost marcate în prima etapă a „Cupei Federaţiei” la fotbal

There are no translations available.

19 goluri au fost înscrise în etapa inaugurală a primei ediţii a turneului „Cupa Federaţiei” la fotbal, desfăşurată sâmbătă şi duminică.

Iată rezultatele înregistrate: Petrocub Hânceşti – Zimbru Chişinău 3-0, Sheriff Tiraspol – FC Floreşti 2-2, Milsami Orhei – Speranţa Nisporeni 2-4, Sfântul Gheorghe Suruceni – Dacia-Buiucani Chişinău 2-1, Dinamo-Auto Tiraspol – Codru Lozova 3-0.

„Am decis să desfăşurăm acest turneu pentru a oferi echipelor o mai bună pregătire de campionat, care va demara în martie”, a declarat pentru mass-media secretarul general al federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF), Nicolae Cebotari.

În primele cinci meciuri arbitrii au arătat 17 cartonaşe galbene. Cea mai indisciplinată echipă a fost Zimbru – 4 cartonașe galbene. Arbitrii au dictat două penaltiuri, Valeriu Gaiu (Sheriff) și Andrii Yakovlev (Speranța) au înscris de la punctul cu var. Cele mai multe cartonașe galbene într-un meci – 5, au fost acordate de arbitrul Igor Boșca din Chișinău, la meciul Sfântul Gheorghe – Dacia Buiucani. La cele cinci meciuri jucate au fost prezenţi în tribunele stadioanelor 700 de spectatori, în medie – câte 140 de spectatori pe meci. Cei mai mulţi spectatori (câte 200) au venit la meciurile Petrocub-Hâncești – Zimbru și Sheriff – FC Florești.

Competiția este rezervată exclusiv cluburilor din Divizia Națională. Formațiile sunt împărțite în două grupe, a câte cinci în fiecare. În fiecare etapă, echipele din ambele grupe care au liber, vor juca un meci direct, iar rezultatul va fi inclus în clasament. Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 6 martie. În aceeași zi va deveni cunoscut și clasamentul final al turneului. Fondul de premiere al competiției este de 30.000 de euro. FMF intenționează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional.