• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cluburile de fotbal Milsami, Petrocub și Zimbru nu au primit licența națională

Cluburile de fotbal Milsami, Petrocub și Zimbru nu au primit licența națională

There are no translations available.

Organul directiv de prima instanță din cadrul Sistemului de licențiere al cluburilor de fotbal al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a respins joi cererile cluburilor Milsami Orhei, Petrocub Hâncești și Zimbru Chișinău de a li se oferi licența națională pentru a participa la campionatul din anul curent.

”Aceste cluburi au datorii față de jucători. Acestea urmează să fie achitate într-un termen restrâns și imediat vor primi licențele naționale”, a declarat Secretarul general al FMF, Nicolae Cebotari. ”Această problemă a fost și în anii precedenți. Ea va fi rezolvată”, a spus atașatul de presă al clubului Zimbru, Emil Pisarenco.

Toate cerințele de desfășurare ale campionatului au fost respectate doar de cluburile FC Sheriff Tiraspol, Speranța Nisporeni, Dinamo-Auto Tiraspol, Sfântul Gheorghe Suruceni, Codru Lozova, FC Florești și Dacia Buiucani Chișinău.

Licența națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF. Conform prevederilor Regulamentului de licențiere al FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de apel al sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal într-un termen de 5 zile calendaristice, adică până pe data de 25 februarie curent.