• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ivan Danilianț, director sportiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF)

Ivan Danilianț, director sportiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF)

There are no translations available.

Fostul fotbalist, tehnician la diferite cluburi, Ivan Danilianț a fost prezentat sâmbătă, 29 februarie, în calitate de director sportiv al FMF în cadrul ședinței Comitetului de antrenori, relatează MOLDPRES cu referire la surse din cadrul federației.

Ivan Danilianț (67 de ani) este cetățean al Republicii Moldova și Austriei. În perioada 1977-81 a jucat, în temei fundaș central, la Nistru Chișinău 133 de meciuri și a marcat 2 goluri. Are 2 partide bifate și pentru selecționata Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În perioada 1984-86 a pregătit echipa Zarea Bălți. În 1986 a revenit la Nistru în calitate de antrenor, apoi în anul următor s-a transferat la Tiras Tiraspol pe care a antrenat-o până în 1991.

În campania de calificare pentru Euro 2000 a fost selecționerul echipei naționale. Apoi, în sezonul 2000-2001 a antrenat Sheriff Tiraspol.

Din 2001 până în 2006 a fost director sportiv la echipa Klagenfurt (Austria).

După ce a pus bazele Școlii federale de antrenori, în 2009 a plecat în Rusia, unde a activat în echipa tehnicianului Kurban Berdîev la Rubin Kazan, apoi la FC Rostov.