• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipa națională de fotbal și-a aflat adversarele în Liga Națiunilor

Echipa națională de fotbal și-a aflat adversarele în Liga Națiunilor

There are no translations available.

Adversarele echipei naționale de fotbal în Liga Națiunilor, seria C, grupa a 3-a vor fi selecționatele Sloveniei, Greciei și Kosovo.

Ele au devenit cunoscute marți seara la Amsterdam, în urma tragerii la sorți. Iată ce a declarat pentru mass-media selecționerul Republicii Moldova, Engin Firat imediat după încheierea evenimentului. ”Consider că grupa noastră este cea mai puternică din Liga C. Totodată cred că este o bună oportunitate pentru noi toți. De fapt, despre asta am vorbit atunci când am venit la națională. Am pierdut încrederea și respectul suporterilor din Moldova și din afara țării și noi încercăm să schimbăm situația. Liga Națiunilor este competiția, care ne poate ajuta să recâștigăm respectul suporterilor noștri.

Este foarte bine că vom avea adversari puternici și vom avea ocazia să furnizăm surprize. Dacă mă întrebați despre obiectivul echipei noastre în această campanie, acum nu am un răspuns la această întrebare. Mai avem timp până la startul Ligii Națiunilor și avem patru meciuri amicale de jucat. Voi avea încă posibilitatea să verific jucători noi și să pregătesc echipa pentru turneu.”

Cea de-a doua ediție a Ligii Națiunilor, care va demara în septembrie 2020, se va desfășura după o nouă formulă. În septembrie 2019, UEFA a schimbat formatul: au fost tot patru ligi, A, B, C și D, dar primele 3 au avut câte 16 echipe, iar ultima doar 7.

Stabilirea noilor ligi și a urnelor valorice s-a făcut pe baza rezultatelor obținute de cele 55 de naționale continentale în precedenta ediție a Ligii Națiunilor (2018).

În timp ce ligile A, B și C au câte 4 grupe cu câte 4 echipe, liga D are o grupă de 4 și una de 3. Turneul final pentru desemnarea învingătoarei din Liga Națiunilor va avea loc între cele 4 câștigătoare ale grupelor Ligii A, în format: semifinale (o manșă, 2-3 iunie 2021), finala mică și finala mare (6 iunie 2021).

COMPONENȚA GRUPELOR:
LIGA A
Grupa A1: Olanda, Italia, Polonia, Bosnia

Grupa A2: Anglia, Belgia, Islanda, Danemarca

Grupa A3: Portugalia, Franța, Croația, Suedia

Grupa A4: Elveția, Spania, Germania, Ucraina

LIGA B
Grupa B1: Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, România

Grupa B2: Cehia, Scoția, Slovacia, Israel

Grupa B3: Rusia, Serbia, Turcia, Ungaria

Grupa B4: Țara Galilor, Finlanda, Irlanda, Bulgaria

LIGA C
Grupa C1: Muntenegru, Cipru, Azerbaidjan, Luxemburg

Grupa C2: Georgia, Macedonia de Nord, Estonia, Armenia

Grupa C3: Grecia, Kosovo, Slovenia, R. Moldova

Grupa C4: Albania, Belarus, Kazahstan, Lituania

LIGA D
Grupa D1: Malta, Andorra, Letonia, Insulele Feroe

Grupa D2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltar.