• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Zimbru Chișinău și-a anunțat retragerea din campionatele naționale de fotbal

Zimbru Chișinău și-a anunțat retragerea din campionatele naționale de fotbal

There are no translations available.

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a anunțat marți, într-o conferință de presă, retragerea echipelor sale din toate diviziile campionatelor naționale.

Potrivit directorului general al clubului, Sevastian Botnari, această decizie a fost determinată de situația financiară precară în care se află. ”Am acumulat multe datorii. Nicolae Ciornîi, patronul clubului, nu mai este în stare de unul singur să întrețină echipele. Invităm vineri, 6 martie, microbiștii, oameni de afaceri, pentru a discuta situația creată”, a declarat el pentru mass-media.

Oficialul a precizat că Academia de Fotbal Zimbru își va continua activitatea. „Vom încerca o dezvoltare corectă a procesului fotbalistic educațional și printr-o strategie bine definită”, a remarcat Sevastian Botnari.

Zimbru Chișinău deține opt titluri de campioană națională și șase de posesoare a Cupei Moldovei. Ea a constituit mulți ani nucleul echipei naționale. Un grup de jucători au fost desemnați cei mai buni fotbaliști ai anului. Aceștia sunt: Alexandru Spiridon (1992), Alexandru Kurtean (1993),  Serghei Cleşenco (1994), Ion Testemiţanu (1995, 1997), Serghei Epureanu (1999), Boris Cebotari (2002).