• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Artur Ioniță este cel mai bine cotat fotbalist moldovean

Artur Ioniță este cel mai bine cotat fotbalist moldovean

There are no translations available.

Mijlocașul moldovean Artur Ioniță de la clubul Cagliari (Italia) este cel mai bine cotat jucător printre conaționali la momentul actual, relatează MOLDPRES cu referire la prestigiosul site transfermarkt.de (Germania).

Suma unui posibil transfer la o altă echipă, potrivit acestui portal, ar echivala cu 3,5 milioane de euro. Pe locul doi în top se situează un alt mijlocaș, Enrique Luvannor de la echipa Shabab Al-Alhi (Emiratele Arabe Unite), căruia în 2013, când evolua la Sheriff Tiraspol, i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova. A disputat pentru echipa națională 4 meciuri și a marcat 2 goluri. Suma lui de transfer este egală cu 1,6 milioane de euro. Poziția a treia din clasament este ocupată – cu aceeași sumă de bani – de portarul Alexei Koșelev de la formația Fortuna (Olanda).

Top-10 urmează în continuare, în următoarea ordine: Alexandru Epureanu (Istanbul Bașakșehir, Turcia) – 1,4 milioane; Cătălin Carp (Ufa, Rusia) – 1,4 milioane; Veaceslav Posmac (Sheriff) – 800 mii de euro; Oleg Reabciuc (Pacos Ferreira, Portugalia) – 800 mii; Vitalie Damașcan (Fortuna, Olanda) – 725 mii; Valerii Ciuperca (Tambov, Rusia) – 550 mii; Radu Gânsari (Kyryat Shmona, Israel) – 475 mii de euro.

În clasamentul dat publicității figurează în total 25 de fotbaliști moldoveni.

În prezent, cel mai bine prețuit în lume este francezul Kylian Mbape (180 milioane de euro) de la PSG Paris.