• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Președintele Comitetului medical al FIFA a contrazis UEFA

Președintele Comitetului medical al FIFA a contrazis UEFA

There are no translations available.

Președintele Comitetului medical al FIFA, Michel D'Hooghe, recomandă abandonarea sezonului de fotbal, așa cum au decis Olanda și Franța, relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

„Nu trebuie să se joace din nou înainte de septembrie. Uitați de acest sezon!", a declarat oficialul.

Pe de altă parte, forul continental insistă ca sezonul să se joace pe teren, nu la comisii. Federațiile au primit termen ca până pe 25 mai să prezinte planul de reluare a competițiilor, care ar trebui completate până la 3 august, făcând loc Ligii și Europa League. Totul pentru a nu pierde banii din drepturile TV, a nu se reduce salariile, dar și în interesul șefilor de la Nyon, de a înscrie echipele în ediția viitoare a cupelor după topul final. „Să se reia însă cu acordul autorităților, cu garantarea sănătății jucătorilor!", avertizează UEFA.

Guvernele din Olanda și Franța nu vor să riște nimic și au și interzis orice activitate sportivă de masă până la toamnă. Exact ceea ce dorește și FIFA. „Trăim cea mai dramatică perioadă de la Al Doilea Război Mondial. Este o chestiune de viață și de moarte și trebuie prudență, pentru că fotbalul nu-i lucrul cel mai important. Aș fi mulțumit dacă stagiunile următoare ar începe normal. Trebuie să evităm un nou val al virusului, care nu este imposibil. Fotbalul să aibă răbdare, să respecte deciziile autorităților și regulile de bază ale sănătății!", a precizat pentru „Daily Telepraph" președintele Comitetului medical al FIFA, Michel D'Hooghe.

În afara Bundesligii, cea mai grăbită de a relua campionatul este Premier League. O parte din echipe deja și-a reluat antrenamentele pe grupuri, între 8 și 11 mai s-ar trece la pregătirile normale, pentru ca seria de 92 de partide rămase de jucat să înceapă de pe 6 sau 13 iunie. 1,184 miliarde de euro ar fi pierderile totale înregistrate de cluburile din Premier League dacă nu se va mai relua campionatul.

Campionatul național de fotbal urma să înceapă în martie, dar a fost amânat din cauza coronavirusului.