• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Portarul moldovean Koșelev a fost ales cel mai bun în echipa Sittard

Portarul moldovean Koșelev a fost ales cel mai bun în echipa Sittard

There are no translations available.

Portarul moldovean Alexei Koșelev (27 ani) a fost ales de suporterii echipei olandeze Fortuna Sittard cel mai bun jucător al sezonului neterminat 2019/2020, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federației Moldovenești de Fotbal.

El acumulat cel mai mare număr de puncte - 28 - cu 3 mai multe decât Tesfaldet Tekie (locul doi) și cu 8 mai multe decât Mark Diemers, situat pe locul trei.

Un alt internațional moldovean de la Fortuna, atacantul Vitalie Damașcan, a acumulat 9 puncte și s-a situat pe locul 8.

Alexei Koșelev a mai fost legitimat până a Fortuna la următoarele echipe: FC Gagauzya Comrat, Dacia-2 Buiucani, Real-Succes, ambele din Chișinău, Sfântul Gheorghe Suruceni, Kuban (Rusia), Saxan Ceadâr-Lunga, FC Tiraspol, Sheriff, ambele din Tiraspol, Politehnica Iași (România). El împarte locurile 2-3 cu jucătorul brazilian Enrique Luvannor, cetățean al Republicii Moldova, în topul celor mai cotați fotbaliști moldoveni. Suma unui eventual transfer la o altă echipă este de 1,6 milioane de euro. Performerul este fiul fostului portar al echipei naționale, Vasile Koșelev.

Este al doilea an consecutiv când Alexei Koșelev devine MVP-ul sezonului. În actuala stagiune el a jucat în toate cele 26 de meciuri, remarcă ziaristul Ion Buga. Pentru echipa națională a evoluat în 21 de partide. Fortuna a încheiat pe locul 16 clasamentul campionatului olandez, care a fost întrerupt din cauza coronavirusului. Ea va juca și în sezonul următor în liga superioară a campionatului.