• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football France Football a ales cel mai frumos gol din istoria UEFA Champions League

France Football a ales cel mai frumos gol din istoria UEFA Champions League

There are no translations available.

Golul marcat din voleu de Zinedine Zidane în finala UEFA Champions League din 2002, dintre Real Madrid şi Bayer Leverkusen (2-1), disputată la Glasgow, a fost ales de prestigioasa publicaţie France Football cel mai frumos din istoria competiţiei europene, relatează diferite surse electronice.

Reuşita lui s-a impus în faţa celorlalte de pe o listă finală cu 50 dintre cele mai frumoase goluri înscrise în Champions League.

Actualul antrenor al lui Real Madrid a înscris golul respectiv în minutul 45 al partidei cu Bayer, când cele două formaţii se aflau la egalitate (1-1). Mijlocaşul francez a trimis mingea în poarta germanilor cu o execuţie spectaculoasă din voleu, fructificând o centrare din banda stângă a fundaşului brazilian Roberto Carlos.

Pe locul secund în ierarhia celor mai frumoase goluri din istoria Ligii Campionilor se află reuşita lui Mauro Bressan (Fiorentina) într-un meci cu FC Barcelona din 1999, în timp ce pe poziţia a treia se află golul marcat de Cristiano Ronaldo din foarfecă, în partida câştigată de Real Madrid pe terenul lui Juventus Torino (3-0), în 2018.

Poziţia a patra este ocupată de golul lui Dejan Stankovic (Inter Milano) împotriva formaţiei Schalke 04, în 2011, iar pe locul al cincilea se află reuşita lui Philippe Mexes, în cursul jocului dintre AC Milan şi Anderlecht Bruxelles din 2012. O altă execuţie spectaculoasă, aparţinându-i galezului Gareth Bale (Real Madrid), reuşită în finala cu FC Liverpool din 2018, se află pe poziţia a şasea în clasamentul celor mai frumoase goluri din Liga Campionilor.