• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ion Caras a obținut cele mai multe victorii cu echipa națională de fotbal

Ion Caras a obținut cele mai multe victorii cu echipa națională de fotbal

There are no translations available.

/MOLDPRES/. Antrenorul Ion Caras (69 ani) a obținut cele mai multe victorii (11) cu echipa națională de fotbal printre cei 12 tehnicieni care au mai pregătit-o în diferite perioade, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federației Moldovenești de Fotbal.

El este primul și la numărul de puncte acumulate în meciurile oficiale (20) din preliminariile Campionatelor Europene, Mondiale și din Liga Națiunilor și numărul de victorii repurtate – 6. Urmează Igor Dobrovolski – 16 puncte, Alexandru Spiridon – 15 și Victor Pasulko – 11.

Ziaristul Victor Daghi, care a pregătit materialul, remarcă, însă, că câștigătorul a antrenat reprezentativa și în cele mai multe meciuri – 56 - în 1991-1997, 2012-2014.

La capitolul randament, eficiență – 1,8 puncte per meci - cel mai bun este antrenorul Evgheni Piunovschi. El a condus-o în cinci jocuri la turneul internațional din Iordania în anul 1992, la care selecționata a obținut cea mai categorică victorie, 5-0 cu Pakistanul.

Sub bagheta lui Igor Dobrovolski tricolorii au obținut 9 victorii și un număr record de egalități - 14. Cea mai bună clasare în clasamentul FIFA – locul 37 în aprilie 2008, a fost obținută în momentul în care naționala era antrenată de asemenea de campionul olimpic de la Seul.

Cea mai categorică victorie într-un meci oficial, 4-0 cu San Marino, tricolorii au obținut-o sub comanda lui Gabi Balint în anul 2011.

Istoria naționalei Republicii Moldova începe pe 2 iulie 1991, când tricolorii au jucat la Stadionul Republican din Chișinău primul meci, 2-4 cu Georgia. Primul selecționer a fost Ion Caras, iar actualul antrenor Engin Firat este al 13-lea tehnician al selecționatei noastre. Pe parcursul celor 30 de ani echipa națională a susținut 239 de meciuri, în care a obținut 46 de victorii, 57 de remize și a suferit 136 înfrângeri. Golaveraj 191 – 389.

Ion Caras este primul și la numărul de cele mai reușite, tari meciuri disputate (4 din 10) de echipa națională.