• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Olympique Lyon a intentat două procese în care cere reluarea campionatului

Olympique Lyon a intentat două procese în care cere reluarea campionatului

There are no translations available.

Președintele echipei de fotbal Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a intentat două acțiuni în justiție după ce Liga Profesionistă din Franța a suspendat definitiv campionatul, relatează diferite surse electronice.

"Am ezitat mult înainte de a deschide aceste procese. Consiliul de administrație a decis să dea în judecată la tribunalul din Paris. Nu banii reprezintă principalul motiv. Este vorba de interesul general. Noi vrem ca reluarea campionatului să fie din nou pusă în discuție. Vrem ca guvernul să examineze atent ce măsuri sanitare au adoptat celelalte țări din Europa, ce protocol au pus la punct pentru ca fotbalul să nu fie blocat. Al doilea proces se referă la modalitatea prin care a fost înghețat campionatul și cum s-a calculat clasamentul final după 28 de etape", a declarat pentru presă Aulas.

Lyon mai are două şanse să joace sezonul viitor în turneele intercluburi din Europa - dacă va câştiga actuala ediţie a UEFA Champions League sau dacă va învinge pe PSG în finala Cupei Ligii Franţei, programată în august.

Lyon nu este singurul club care merge în instanţă. Cluburile retrogradate, Toulouse şi Amiens, au anunțat că vor adopta un demers similar.