• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Portarul Stanislav Namașco a disputat cele mai multe meciuri la echipa națională de fotbal

Portarul Stanislav Namașco a disputat cele mai multe meciuri la echipa națională de fotbal

There are no translations available.

Portarul Stanislav Namașco (33 de ani, 1,90 metri înălțime) a jucat cele mai multe meciuri (45) la echipa națională de fotbal printre goalkeeperii convocați la lot, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF).

Lui îi aparține și recordul evoluării la națională fără a încasa gol, adunând la acest capitol 14 meciuri fără gol primit, remarcă ziaristul Victor Daghi, responsabil de statistică la FMF. Urmează, în ordine, Evgheni Hmaruc, cu 9 asemenea partide; Vasile Coșelev – 8; Serghei Dinov și Alexei Koșelev – câte 7; Ilie Cebanu – 6; Denis Romanenco, Nicolae Calancea și Artiom Gaiduchevici – câte 5; Serghei Pașcenco – 3; Evgheni Ivanov, Alexandr Melenciuc, Alexei Jmurco, Evgheni Matiughin, Maxim Copeliciuc și Dorian Răilean – câte 1.

Stanislav Namașco este cu 3 reușite lider și la loviturile de la 11 metri parate. Urmează Evgheni Hmaruc, Serghei Pașcenco, Alexei Koșelev – câte 2, Evgheni Ivanov, Serghei Dinov și Artiom Gaiduchevici – câte 1.

Serghei Cvasnicov a intrat în istorie ca primul portar al selecționatei Republicii Moldova. El a jucat unicul meci pentru tricolori pe 2 iulie 1991 la Stadionul Republican din Chișinău, scor 2-4 cu Georgia. 4 goluri primite în acel joc reprezintă cea mai proastă medie între toți goalkeeperii moldoveni.

Maxim Copelciuc și Dorian Railean sunt unicii portari, care nu au încasat nici un gol în poarta lor. Ambii însă au jucat doar câteva minute în partidele în care au intrat pe teren pe final de meci.

În total 23 de goalkeeperi au apărat buturile porții naționalei Moldovei. Stanislav Namașco a debutat la echipa națională pe 13 noiembrie 2007. Ultima dată a jucat pentru tricolori pe 11 iunie 2017, în meciul cu Georgia, scor 2-2, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondual 2018. În prezent este legitimat la echipa Keshla (Azerbaidjan). A mai jucat până la ea la formațiile FC Tiraspol, Sheriff Tiraspol, Kuban Krasnodar, Spartak Nalcik, Volgar Astahan, toate din Federația Rusă,  Dinamo-Auto Tiraspol, AZAL (Azerbaidjan), Levadikos (Grecia), Decis Tuzi, Zeta Golubovac, ambele din Muntenegru.