• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football COVID-19 a întrerupt o tradiție veche de 70 de ani în campionatul de fotbal al Germaniei

COVID-19 a întrerupt o tradiție veche de 70 de ani în campionatul de fotbal al Germaniei

There are no translations available.

Bundesliga este primul campionat de top care se reia în timpul pandemiei de COVID-19, dar cu această ocazie va fi întreruptă o tradiție de 70 ani - prezența la meciurile de acasă ale echipei FC Koln a unui țap, relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Tradiția a luat naștere în 1950, când FC Koln sărbătoarea a doua aniversare a clubului. Directorul clubului a venit la eveniment alături de un țap, despre care a spus că va fi talismanul norocos al echipei. Managerul lui FC Koln din acel moment, Hennes Weisweiller, a adoptat țapul și i-a dat numele său, Hennes.

După ce mascota Hennes s-a stins din viață, fanii au găsit un alt țap care să-i ia locul, care a fost botezat Hennes al II-lea. În prezent, dinastia de la FC Koln a ajuns la Hennes al IX-lea.

Conform site-ului Șut și Gol, țapul nu a mai lipsit de la un meci al favoriților din 2008, când a avut o problemă medicală. Nemții sunt de părere că țapul Hennes ar trebui lăsat să intre în stadion: "Ce păcat. Sper că va putea intra pe stadion cât mai curând. Fotbalul fără țapi nu înseamnă nimic. De ce nu are voie să intre? Țapul nu poate împrăștia virusul", au scris fanii germani pe Twitter.

Campionatul de fotbal al Germaniei va fi reluat sâmbătă, 16 mai.