• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipa Bate Borisov a cucerit primul trofeu continental în pandemia de coronavirus

Echipa Bate Borisov a cucerit primul trofeu continental în pandemia de coronavirus

There are no translations available.

Echipa de fotbal BATE Borisov a cucerit în weekend primul trofeu  al fotbalului european în perioada pandemiei de coronavirus, Cupa Belarusului.

Ea și-a adjudecat trofeul după o victorie dramatică cu Dinamo Brest. Meciul s-a jucat  cu reprize suplimentare dictate de arbitri.  Când partida se apropia de loviturile de departajare, Zahar Volkov a marcat în minutul 120+1, după o fază încâlcită în careul advers.

BATE Borisov și Dinamo Brest, campioana en-titre a Belarusului, s-au întâlnit și în ultima etapă din campionat. Tot BATE a câștigat și miercuri, cu 3-1 și s-a distanțat în fruntea clasamentului primei ligi din Belarus.

Campionatul Belarusului se desfășoară în sistemul primăvară-toamnă și este singurul din Europa care nu a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

BATE Borisov și Dinamo Brest au fost adversare în finala Cupei Belarusului și cu doi ani în urmă, atunci când tot BATE a câștigat al doilea trofeu intern.

Primul club de fotbal a fost înregistrat în 1910 în Belarus la Gomel. Primul campionat în republică s-a desfășurat în 1922.