• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cluburile din Premier League au votat, în unanimitate, pentru reluarea antrenamentelor

Cluburile din Premier League au votat, în unanimitate, pentru reluarea antrenamentelor

There are no translations available.

Cluburile din Premier League au votat, miercuri, în unanimitate pentru reluarea antrenamentelor colective, inclusiv contactul între jucători, un nou pas important către reluarea sezonului de fotbal din Anglia, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, relatează diferite surse electronice.

Premier League a postat un comunicat după reuniunea cu reprezentanţii celor 20 de cluburi în care se precizează ''că echipele sunt capabile din acest moment să permită antrenamentul colectiv şi angajarea jucătorilor în tackling, dar cu minimizarea oricărui contact direct nejustificat. Prioritatea Premier League rămâne sănătate şi bunăstarea tuturor participanţilor săi''.

Cluburile engleze au reluat de săptămâna trecută antrenamentele în grupuri mici de jucători, cu menţinerea distanţării fizice, conform unor protocoale stricte de sănătate. Faza a doua votată de cele 20 de cluburi permite antrenamentele cu grupuri de până la zece jucători care lucrează împreună şi permite contactul fizic între jucători.

În urma testărilor printre jucători şi antrenori, s-au înregistrat opt cazuri pozitive, inclusiv fundaşul Adrian Mariappa (Watford), portarul Aaron Ramsdale (Bournemouth) şi antrenorul secund Ioan Woan (Burnley).

Premier League a fost suspendat pe 13 martie şi au mai rămas de disputat 92 de meciuri. În clasament, Liverpool ocupă primul loc cu 82 puncte, cu un avans de 25 puncte faţă de Manchester City, locul 2, campioana en titre. Data cea mai probabilă de reluare a sezonului în Premier League este 12 iunie.