• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Igor Dobrovolskiy a devenit cetăţean al Republicii Moldova

Igor Dobrovolskiy a devenit cetăţean al Republicii Moldova

There are no translations available.

Redutabilul fotbalist Igor Dobrovolskiy (53 ani), campion olimpic, a devenit joi cetăţean al Republicii Moldova, cu toate actele în regulă, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federaţiei naţionale de profil.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în incinta Primăriei municipiului Chişinău, în prezenţa edilului capitalei, Ion Ceban. ”A jurat credință Republicii Moldova. De astăzi, antrenorul Igor Dobrovolskiy a devenit cetățean moldovean. În cadrul Primăriei Chișinău antrenorul de fotbal a depus jurământul, a sărutat drapelul țării, astfel, a devenit cetățean cu drepturi egale. Un eveniment mult așteptat, precum mi-a comunicat Igor Dobrovolskiy. Sunt onorat să-l cunosc și i-am urat succes în continuare”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

”Mulțumesc prietenilor care s-au implicat și m-au ajutat să obțin cetățenia Moldovei, pe care mi-am dorit-o de mult timp. Era normal să se întâmple asta, pentru că mama mea a fost moldoveancă, iar eu sunt discipol al școlii moldovenești de fotbal. Aici am făcut primii pași în fotbal ca jucător și tot aici am cunoscut cele mai mari satisfacții în calitate de antrenor”, a declarat antrenorul echipei Dinamo Auto Tiraspol exclusiv pentru site-ul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Igor Dobrovolskiy s-a născut în satul Markovka, raionul Razdelnoe din regiunea Odesa. A fost descoperit şi educat în primii ani la Tiraspol de antrenorul din  acest oraş, Iosif Kaizer. În continuare a fost pregătit la Liceul Republican cu Profil Sportiv de tehnicienii Evgheni Piunovschi şi Vladimir Karev.

La 17 ani a debutat la Nistru Chişinău pentru care a jucat în anii 1984-1985, marcând în 27 de meciuri 13 goluri. A evoluat în continuare la diferite cluburi. În 1990 a fost desemnat cel mai bun fotbalist în Uniunea Sovietică. În 1993 a câştigat Liga Campionilor cu Olympique Marseille (Franţa). În 1988 a devenit campion olimpic în componenţa echipei Uniunii Sovietice. Cariera de jucător şi-a încheiat-o de asemenea în Moldova, la Tiligul Tiraspol. A antrenat diferite echipe. Cu Dacia Chişinău a obţinut titlul de campion naţional. A pregătit naţionala Moldovei în trei cicluri preliminare, reușind să înregistreze cea mai bună clasare din istorie în ierarhia FIFA, locul 37.